Facebook Hesabını Tamamen Nasıl Silebilirim?

Bu Yazıyı 4 dakikada okuyabilirsiniz.

Çevrimiçi gizliliğinizden endişe duyuyor olabilirsiniz ya da eski okul arkadaşlarınızın veya çevrenizdeki insanların sürekli olarak durum güncellemesinden ya da paylaştığı fotoğraflardan sıkılmaya başlamış olabilirsiniz, ancak endişe etmeyin. Facebook hesabınızı silmek isteyebileceğiniz birçok neden var ve bu işlemi gerçekleştirmek düşündüğünüz kadar da zor değil.

Bu kılavuzda, “hesabınızı devre dışı bırakma” ile “hesabınızı tamamen silme” arasındaki farkı öğreneceksiniz ve tamamen silmeyi içeren bilgiler ile adım adım Facebook‘un nasıl silineceği konusunda size rehberlik edeceğiz.

Hesabınızı silmeyi düşünüyorsanız, bu konuda yalnız değilsiniz. “Cambridge Analtyica skandalı” ile sosyal medyanın bireysel ve toplumsal sağlığımız üzerindeki etkisine dair artan endişeler karşılaştırmalı olarak ele alacak olursak; insanlar giderek internete egemen olan bu sitelerden uzaklaşıyor.

Facebook

Sebebiniz ne olursa olsun, hesabınızı silmek veya devre dışı bırakmak aslında oldukça kolaydır. Nasıl yapılacağını öğrenmek için rehberin devamına göz arabilirsiniz.

Bir Facebook hesabı nasıl silinir veya kapatılır –  arasındaki fark nedir?

Facebook hesabınızı çevrimdışı duruma getirmenin iki farklı yolu vardır. İlk yöntem ile hesap devre dışı bırakılıyor, yani:

Ancak hesabınızı silmek çok daha ciddi bir konudur. Hesabınızı silerseniz:

Facebook, istek yapıldıktan sonra birkaç gün süreyle silinmeyi geciktirir. Eğer yetkisiz kullanım süresi içinde giriş yaparsanız, silme işlemi iptal edilir.

Silindikten Sonra Facebook Hesabınıza Tekrar Erişemezsiniz

Yedekleme sistemlerinde depolanan verilerinizin silinmesi 90 güne kadar sürebilir. Ancak, bilgilerinize bu süre boyunca Facebook üzerinde erişilemiyor.

Bazı şeyler sürekli hesabınıza kayıtlı olarak kalmaz; örneğin, arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi – bunlar yalnızca sizin hesabınızda kayıtlı olmadığı için, karşı taraf Facebook hesabını kullanmaya devam ettiği sürece Facebook üzerinde var olmaya devam edecektir.

Bazı malzemelerin kopyaları (log kayıtları gibi) Facebook’un veri tabanında kalabilir; ancak kişisel hesaplar ile bağlantısı kesilen veriler, şirket verilerine kayıtlı ise silmek her zaman mümkün olmayabilir.

Temel olarak, devre dışı bırakma, bir süreliğine Facebook’tan kurtulmanın en kolay yoludur; hesap silme işlemi ise, seçmeden önce dikkatlice düşünmeniz gereken kalıcı bir çözümdür.

Facebook Hesabı Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak için aşağıdaki dört adımı izleyin:

Devre dışı bıraktıktan sonra hesabınızı yeniden etkinleştirmek için Facebook’ta e-posta adresinizi veya cep telefonunuzu ve ardından da şifrenizi girmeniz yeterlidir. Profiliniz tamamen eski haline geri getirilecektir.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Facebook hesabınızı silmek oldukça ciddi bir karardır, bu yüzden gerçekten yapmak istediğiniz bir şey olduğundan emin olmadan bu işlemi gerçekleştirmeni tavsiye edilme. İster beğenin ister beğenmeyin, sosyal medya toplumumuza artık tamamen yerleşti ve Facebook profiliniz arkadaşlıklarınızı, iş fırsatlarını ve sosyal fırsatları etkileyebilir. Unutmayın ki, eğer özel hayatın korunması konusunda bir endişeniz varsa, Facebook gizlilik ayarlarınızı değiştirerek, kendini olası tehditlere karşı korumanın da yolları vardır.

Ayrıca, Facebook’u silerek bazı eğlenceli içerikleri de kaçırırsınız ve bununla birlikte Facebook kullanarak yurtdışındaki veya yakınlarınızdaki insanlarla tanışabilirsiniz. Ayrıca katılmak isteyebileceğiniz bazı etkinlik haberleri de burada yayınlanır ve bu etkinlikleri gözden kaçırma ihtimaliniz de oldukça yüksektir.

Facebook sosyal ağındaki hesabınızın tamamen kapatılması konusunda kesin bir karara vardıysanız, aşağıdaki bağlantıyı tıklayın ve “Hesabımı sil” seçeneğini seçin:

https://www.facebook.com/help/delete_account

Hesabınızı silmeden önce Facebook verilerinizi indirmeniz gerekli olabilir. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

İndirmeye başlayan dosya Facebook profil bilgilerinizi içereceğinden, bu dosyayı güvenli bir yerde saklamanız gerekecektir; bu yüzden dosyayı nereye indirdiğinize dikkat edin.

Bu Yazıyı Değerlendirin
169400cookie-checkFacebook Hesabını Tamamen Nasıl Silebilirim?
Bu sitedeki tüm yazı ve içerikler ekoruma danışmanlık hiz. a.ş. aittir
eKORUMA’da İçeriğiniz Kaldırıldıktan
Sonra Ödeme Yaparsınız
eKORUMA Müşterileri Link Durumlarını Online Takip Ederler
Tüm Kredi Kartlarına 12 Aya Kadar Taksit İmkanıİyzico Alt Yapısı ile Online Ödeme

Site İçi Arama

Biz Sizi Arayalım

  • Bize +90 212 909 5278‘den ya da +90 532 313 39 84 nolu Whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.
  • eKORUMA’da içeriğiniz kaldırıldıktan sonra ödeme yaparsınız
  • Kaldırmak istediğiniz linkin durumunu canlı olarak online sistemimizden takip edersiniz.

Talep Formu

  • Bize +90 212 909 5278‘den ya da +90 532 313 39 84 nolu Whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.
  • eKORUMA’da içeriğiniz kaldırıldıktan sonra ödeme yaparsınız
  • Kaldırmak istediğiniz linkin durumunu canlı olarak online sistemimizden takip edersiniz.

Tanıtım Videosu Gelecek

İçerik Gönderme Formu

Uzmanına Soru Sorun